Over ons

Wat is de toegevoegde waarde van Crafftiq in de modeltreinen markt?

Het ontstaan

 

In 2019 ben ik, Ewout de Leeuw; gestart met de ontwikkeling van het eerste probeersel  in messing etswerk. Gefascineerd door een foto van het NS coupérijtuigen serie 6001-6008 kwam eerst de tekening Hiervan zijn de eerste etsplaten gemaakt. Na veel vallen en opstaan is het nu zover om de etsplaten om te zetten naar verkoopbare producten zodat u ook kunt genieten van de fijnheid en nostalgie op uw modelspoorbaan of in uw vitrine.
in het standaard aangeboden assortiment ontbreekt veel materieel uit bijvoorbeeld vooroorlogse periodes en de gewenste kwaliteit van bepaalde producten zijn een uitdaging. Modelbouw is compromissen sluiten, maar ik ben van mening om het tot het minimum te beperken.
Tegelijk met het aanmelden bij de Fremo:87 club ben ik nog meer gaan focussen op kwaliteit en betrouwbaar verschalen. Dit zorgt voor veel uitdagingen en zet Crafftiq aan tot het zetten van een standaard.

 

Ewout de Leeuw - Crafftiq

Onze missie

Detaillering en waarheidsgetrouwheid. Dát is het keurmerk van Crafftiq.
Van ons kunt u modeltreinen en modelbouwartikelen verwachten waarbij u even stil blijft staan om eens goed te bekijken.
Crafftiq heeft respect voor de geschiedenis en voor de ontwerpers van het grote voorbeeld.

Persoonlijk

 

Persoonlijke contact met u, de professional in de modelbouw is erg belangrijk. Met u in gesprek gaan over mogelijke verbeteringen of zoeken naar waar we elkaar kunnen helpen op het gebied van product- en kennisontwikkeling  zijn daar onderdeel van.

 

Ontwikkelingstijd modelbouw

 

Het ontwikkelen van een nieuw model of product kost veel tijd in onderzoek, proefmodel maken, klein serie productie klaar maken, testen en geld. Daarom is de periode tussen de aankondiging en daadwerkelijke uitlevering meestal lang. Crafftiq houdt u via deze site op de hoogte.

 

Denk mee – Crafftiq Community

 

Samen met u denken wij graag mee aan mogelijke volgende producten in het assortiment. Dat kan in de breedste zin van het woord. Van stoomlocomotieven tot afwateringsroosters. Van stations tot deuren van een locloods.
Eén keer per jaar wil Crafftiq een bijeenkomst  organiseren op een inspirerende locatie. Het doel is vooral de kennis die u heeft van een bepaald onderwerp of groot voorbeeld mee te nemen in de ontwikkeling van een product.
Meedenken kan ook altijd doormiddel van een mail of telefoongesprek.

 

Het assortiment

 

Het grootste deel van het assortiment bestaat uit Nederlands modeltrein materieel (hoofdspoor, lokaalspoor en tramwegen) en Nederlands georiënteerde scenery in schaal 1:87 (h0). Kijk voor meer informatie over ontwikkelingen in andere schalen op de pagina Nieuws.
Naast modeltreinen produceert Crafftiq ook maquettes in opdracht. Meer informatie hierover staat op de pagina Maquette bouw.