Duurzaam

Crafftiq vindt het duurzaam omgaan met de materialen en een leefbare
manier van voorraad houden bij de vakhandelaar belangrijk.

Manier van produceren

Met moderne manieren van gieten en etsen produceert Crafftiq de producten on-demand, dus wanneer u er om vraagt. Dit betekent weinig tot geen voorraad.

Levertijd
Dit resulteert wel in een iets langere levertijd dan u gewend bent.  De tijd tussen aanvraag tot leveren kan 6 tot 10 weken bedragen.

 Maatwerk

Crafftiq levert producten on-demand. U kunt op aanvraag maatwerk ontvangen. Dat houdt in dat u bijvoorbeeld een knalroze lantaarnpaal of een ander loc nummer gemakkelijk kunt bestellen. Neem hiervoor altijd contact op per mail.

Materialen

Volledig gebruik maken van duurzame materialen is niet altijd mogelijk. Bij het gebruik van grijskarton, museumkarton of hout kiest Crafftiq voor PEFC of FSC100%. Bij het indelen van de etsplaten plaatsen we  zo veel mogelijk op een klein oppervlakte.  Dit doen we op een manier  dat het werkbaar blijft. De verpakkingen zijn eveneens zoveel mogelijk duurzaam ontwikkeld en hebben meestal ook een tweede functie.

Voor de vakhandelaar

Ons on-demand produceren geeft de vakhandelaar het voordeel een minimale voorraad te houden. Op die manier is de dealer zo min mogelijk belast met op de plank liggende  producten.
Het voordeel voor de consument is dat hij aanvragen voor maatwerk ook bij de dealer kan plaatsen. Crafftiq faciliteert de dealer met vooropgezette formulieren en vereenvoudigt hiermee het proces van bestellen en maatwerkaanvragen.